Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling. Men man måste vara arton år.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte är arton så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten under kampanjen så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj (kampanjen gäller 16 april-13 maj eller upp till 5000 blogginlägg)

UNICEF vaccinerar barn i Elfenbenskusten
Foto: © UNICEF/Asselin

Rest in peace Kurt Cobain

Idag har den otroligt framgångsrika, kända sångaren Kurt Cobain varit död i 18 år. Det sägs att han som liten sagt åt sin mamma att det skulle vara häftigt att vara med i The 27 Club (en "grupp" dit kända sångare/sångerskor hamnar ifall de dör när de är 27 år gamla). Hans mamma svarade bara "don't join that stupid club Kurt!" men tyvärr fick hans önskan ett verkligt slut. 1994 hittade man honom död. Vissa tror att han tagit självmord medan andra insisterar att det skulle vara omöjligt på grund av den höga halten heroin som fanns i hans kropp. Kurt skulle enligt det inte ens ha kunnat lyfta pistolen. Ett annat som talar för att Kurt omöjligt kunde gjort det ensam var att pistolen var avtorkad. I rummet han låg i -död, fanns en sterio som spelade REM:s CD Automatic For The People.

Ibland önskar jag innerligt att jag skulle ha blivit född många årtionden före det jag är. Att ha sett Nirvana spela live skulle jag ha varit väldigt stolt över.


RSS 2.0